Tiden går fort när man har kul.
Om någon sagt följande till mig; ”tänk att det snart gått tre år sedan du började skriva krönikor på www.italienskfotboll.com” skulle jag bli imponerad över att den människan hade bra koll. Samtidigt skulle det inte kännas som om det gått så lång tid.

Jag har i sanningens namn funderat på att lägga av efter den hundrade krönikan.
Det du läser här och nu är krönika 100.
Många stora idrottsmän slutar när det är som bäst, alternativt när inspirationen sinat.
Vill inte jämföra mig med en stor idrottsman, därför fortsätter jag ett tag till.
Även om det kanske vore en snygg sorti att låta bläcket torka efter den hundrade.

Det har hänt mycket på den här tiden och därför känns det angeläget med en liten titt i backspegeln.

Batistuta

» Sista helgen i oktober 1999 bevittnade jag både ett derby i Genua och ett i Milano. Fest! Den helgen kom jag också i kontakt med Marcus Ytterström, fyra år. Hans föräldrar hade gett honom Milan som andranamn och jag undrar hur han har det idag.
» När Lazio tog hem ”Lo Scudetto2 i maj 2000 kändes det lite extra eftersom jag bara ett par månader tidigare haft det stora privilegiet att få en lång eftermiddag tillsammans med ”Svennis”. Det var en eftermiddag som jag alltid kommer att bära med mig.
» Fiorentinafansens hyllning av Batistuta på Olimpico i november 2000. Stort!
» Matuzalem är fortfarande det coolaste namnet.
» Montellas fyra mål mot Lazio i derbyt i mars i år. Världsklass!
» Alla mail jag fått så fort jag hyllat Totti. De mailen har haft ett stående tema, min hjärna och dess kapacitet. Tycker om reaktioner och tar gärna emot fler. Totti ÄR bra. Punkt.
» De gånger jag sågat Inter och deras president Moratti. Det känns som om de håller på att täppa igen truten på mig. Tack för det eftersom jag egentligen gillar Inter.
» Svartabörsförsäljarna utanför San Paolo i Neapel. De gossarna skulle man utan minsta tvekan kunna använda om man på något sätt behöver driva in pengar.

Juventus är som en tjuv om natten. Smygande. Nedveds mål mot Piacenza var både snyggt och oerhört viktigt i den envig som pågår.
Roma saknade skärpa i matchen mot Milan. I fjol vid den här tiden hade de den skärpa jag efterlyser. Fotbollen balanserar ofta på den vassa eggen. Inter har kramp. De kommer att klara av detta, men det blir på det berömda håret.

Nedved

I botten blev även Lecce definitivt klara för Serie B.
Fem lag slåss nu om att slippa ta steget ner.
Piacenza, Verona, Parma, Brescia och Udinese.
Det vore sanslöst om Fiorentina får sällskap av ännu ett etablerat lag. Tänker förstås på Parma. Tror dock inte att så blir fallet men deras säsong har varit allt annat än lysande.
Ser man till återstående program kontra antalet poäng här och nu, har Parma ett tillräckligt bra utgångsläge för att undvika degradering.
Udinese, som i nuläget är under strecket, tar emot Juventus på Friuli i den sista omgången. Det kan faktiskt vara så att det ena laget dricker segerchampagne och det andra en gravöl.

Bonus är det att få stå på en dammig piazza i den mytomspunna stadsdelen Trastevere i Rom en solig lördag i november och slå bredsidor med en åttaårig kille i Romatröja.
DET lever jag på livet ut.
Tack Pietro!