• Trekampen fortsätter ända in till den sista omgången.
  • Roma och Juventus lekte. Inter fick slita.
  • Ingen avslutar på hemmaplan.

Såväl Inter som Juventus möter lag som har något att spela för.
Inter avslutar i Rom mot Lazio. Lazio som vid seger kan bärga en Champions League plats. Juventus möter Udinese som behöver en poäng för att vara helt klara för Serie A nästa år. Roma åker till Turin och ställs mot Torino som endast har äran att spela för.

Roma 2000

Vad dessa faktum betyder är givetvis svårt att sia om, men jag skulle föredra att möta ett lag som har något att spela för i stället för ett lag som bara vill att semestern skall börja.

Vid 17-tiden på söndag vet vi var ”Scudetton” hamnar.

Skall det bli som 2000 när Juventus ledde ända fram till den sista omgången och Lazio snuvade dem på guldet, eller som i fjol när Roma hade full koll på läget de sista 10 omgångarna?

Inter är värda guldet, därför får de mitt tips. Mer med hjärtat än med förnuftet.

Det kan vara bra att känna till att om två lag slutar på samma poäng blir det omspel mellan dessa lag, hemma och borta. UEFA regler gäller. Datum för eventuellt omspel är 9 och 12/5.

En som absolut inte önskar att det skall gå till omspel är Italiens förbundskapten Trapattoni. Han samlar nämligen det italienska landslaget den 13 maj och vill ha så fräscha spelare som möjligt till dess. Förståeligt. Förstås.

Det dröjde 33 omgångar innan Chievo för första gången rasade ihop.0-5 mot Roma var givetvis en missräkning. En del av detta ras beror på att de fick en rad skador på viktiga spelare, och att de fick avsluta matchen med 10 man eftersom alla tre byten redan var gjorda.

Om Chievo avslutar med vinst på söndag hemma mot Atalanta finns teoretiskt chansen för spel i Champions League till hösten. Inget annat än en sensation om de klarar av det under sin debutsäsong i Serie A.

Montella

Montella visade sin målaptit igen och blir absolut en av Trapattonis nyckelspelare i VM. Han kanske inte kan räkna med att få en ordinarie plats, å andra sidan är han tämligen van med den situationen eftersom Capello under ganska stor del av säsongen haft honom på bänken. Montella verkar dock tillhöra den typen av spelare som inte tappar självförtroende av att bli satt på bänken, snarare tvärtom. Något som tyder på starkt psyke.

En som verkar fullständigt utan självförtroende just nu är Batistuta.
Hela hans kroppsspråk avslöjar att han inte är nöjd med sitt spel och att han verkar vara näst intill less på allt vad fotboll heter.
Undrar vad han gör till hösten?

En fundering till sist. Blir det revolution i Parma nu? Läge att rätta till klädseln och se framåt.